Annons
X
Annons
X

al-Assad: ”Krigstillstånd i Syrien”

Syriens president Bashar al-Assad kallar situationen i landet för ett krigstillstånd. Samtidigt har Turkiet trappat upp ordkriget mot Syrien efter nedskjutningen av det turkiska stridsflygplanet i fredags.

Av AFP, Reuters, TT
(uppdaterad)

President Bashar al-Assad beskrev på tisdagskvällen läget i Syrien som ett verkligt krigstillstånd, rapporterar den officiella nyhetsbyrån Sana. Presidenten visade inga tecken på att vika sig för trycket från omvärlden när han inför sin nya regering sade att när man befinner sig i ett krigstillstånd så måste alla krafter inriktas på att segra.

Tidigare under dagen hade Turkiet sänt skarpa ord i al-Assads riktning, genom premiärminister Recep Tayyip Erdogans uttalande om att Turkiets vrede är lika stark som dess vänskap är värdefull, och att Turkiets rationella och sansade förhållningssätt gentemot Syrien ska inte ses som ett tecken på svaghet.

Medlemsländerna i Nato blixtinkallades på begäran av Turkiet till ett krismöte i Bryssel på tisdagsmorgonen, med anledning av nedskjutningen av stridsplanet. Nato uttalade enhälligt sitt fulla stöd för Turkiet, och fördömde handlingen i starkast tänkbara ordalag, men några militära åtgärder är inte aktuella.

Annons
X

Ankara TT-AFP-Reuters

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X