al-Araibi kan sitta fängslad till augusti

Den bahrainska fotbollsspelaren Hakeem al-Araibi sitter sedan november fängslad i Thailands huvudstad Bangkok.
Den bahrainska fotbollsspelaren Hakeem al-Araibi sitter sedan november fängslad i Thailands huvudstad Bangkok. Foto: Wason Wanichakorn/AP/TT

Gripandet har väckt starka reaktioner från omvärlden.

Men den bahrainska fotbollsspelaren Hakeem al-Araibi, som sitter fängslad i Thailand, riskerar att inte komma ut förrän tidigast i augusti.

Under strecket
TT-AFP-Reuters
Publicerad
Annons

25-åriga al-Araibi bor sedan fem år tillbaka i Australien, där han har beviljats flyktingstatus, men greps på Bangkoks flygplats i november på grund av en felaktig efterlysning från Interpol. När efterlysningen drogs tillbaka hade rättsprocessen i Thailand redan börjat, och då var det enligt onsdagens uttalande från thailändska utrikesdepartementet för sent att backa.

I Bahrain dömdes Hakeem al-Araibi 2014, i sin frånvaro, till tio års fängelse för händelser i samband med den arabiska våren, och hans tidigare hemland har begärt att få honom utlämnad. al-Araibi själv menar att allt är uppdiktat, och att gripandet har att göra med hans kritik mot ordföranden i asiatiska fotbollsförbundet, den bahrainska shejken Salman bin Ibrahim al-Khalifa.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons