Annons

Malmö la 616 miljoner på boende – utan upphandling

Malmö stad har under de tio senaste åren köpt akutplatser till hemlösa på hotell och liknande boenden för totalt 616 miljoner kronor, men utan att genomföra en offentlig upphandling. Arkivbild.
Malmö stad har under de tio senaste åren köpt akutplatser till hemlösa på hotell och liknande boenden för totalt 616 miljoner kronor, men utan att genomföra en offentlig upphandling. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Under de senaste tio åren har Malmö stad köpt akutplatser till hemlösa på hotell och liknande boenden för totalt 616 miljoner kronor – utan att genomföra offentliga upphandlingar, rapporterar Hem & Hyra.

Under strecket
TT
Publicerad

Under fjolåret uppgick kommunens kostnad för akutboenden till rekordstora 161 miljoner kronor och kommunrevisorer framhåller i en granskningsrapport att en upphandling borde ha gjorts.

– Man har inte följt kommunens upphandlingspolicy och det regelverk som finns för upphandlingar. I slutänden kan det innebära att kostnader kan fördyras, säger Sten Dahlvid (S), ordförande i revisorskollegiet i Malmö stad, till tidningen.

Annons
Annons
Annons