Akut kris för Klippan

Klockan klämtar för Klippan AB. En akut likviditetskris har tvingat den 432 år gamla papperstillverkaren att ansöka om företagsrekonstruktion. Rekonstruktören tror dock på överlevnad. Klockan klämtar för Klippan AB. En akut likviditetskris har tvingat den 432 år gamla papperstillverkaren att ansöka om företagsrekonstruktion. Rekonstruktören tror dock på överlevnad.

Under strecket
Publicerad
Annons

I går beviljades Klippan AB med 850 anställda i Klippan, Lessebo och Mölndal att genomgå en företagsrekonstruktion. Det blir den största i Sverige sedan 1992 då massatillverkaren Rottneros genomgick en liknande och räd- dades.
Bakom krisen ligger enligt företagsledningen ”strukturella problem”. Men att beslutet kommer just nu beror på en likviditetskris, alltså ebb i kassan.
Företaget är dock försiktigt optimistiskt om framtiden.

– Vi är inne i en allvarlig likviditetskris men nu får vi tack vare företagsrekonstruktionen en andhämtningspaus. Jag ser därför positivt på Klippans framtid. Det är ett fint gammalt företag som efter avyttringen av bruket i Mölndal ska kunna överleva, säger vd Thomas Billing.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons