X
Annons
X

Aktivisten i blazer som ska stoppa Nobelcentret

Han kan beskrivas som aristokrat och aktivist. Björn Tarras-Wahlberg har lagt ner hela sin själ i ambitionen att stoppa Nobelcentret på Blasieholmen.

På tisdag kommer beskedet om byggnadsverket från Mark- och miljödomstolen.

Björn Tarras-Wahlberg framför den plats på Blasieholmen där  Nobelcentret ska resas. På platsen finns idag Tullhuset från 1876 och två intilliggande hamnmagasin.
Björn Tarras-Wahlberg framför den plats på Blasieholmen där Nobelcentret ska resas. På platsen finns idag Tullhuset från 1876 och två intilliggande hamnmagasin. Foto: Lars Pehrson

Björn Tarras-Wahlberg är hemtam på Pontonen 17 A som löper ut i vattnet vid Strandvägen. Det är här ordföranden i Blasieholmens vänner med jämna mellanrum klättrar upp på en stege iförd röd keps för att tala till sina anhängare.

Björn Tarras-Wahlberg framför den plats på Blasieholmen där Nobelcentret ska resas. På platsen finns idag Tullhuset från 1876 och två intilliggande hamnmagasin.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 3

Högfjällshotellet i Sälen.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 2 av 3

En datorgenererad bild av Nobelcenter på Blasieholmen i Stockholm, som förslaget ser ut i juni 2016. Vyn är från Hovslagargatan.

Foto: David Chipperfield Architects/Handout Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X