Aktiespararna Syd vill stoppa Forsgårdh

Aktiespararnas medlemmar i region Syd, näst störst i organisationen, säger blankt nej till planerna på att göra vd Lars-Erik Forsgårdh till ordförande. Men Jan Ahnberg i val- beredningen ser gärna att vd:n sedan 20 år tar över ordförandeklubban.

Under strecket
Publicerad
Annons

Aktiespararna slits för närvarande hårt av inre konflikter när det gäller successionen på den ledande topposterna. Många medlemmar anser att duon Lars-Erik Forsgårdh och ordförande Sten Trolle har gjort sitt efter kraftiga medlemsras och många år på sina poster.
Andra anser att framför allt Forsgårdh måste vara kvar.
De två huvudpersonerna har själva kallat till presskonferens i dag för att ge sin syn på det framtida bytet av vd och ordförande.

Men redan i mitten av oktober gav medlemmarna i Region Syd klart besked om sin ståndpunkt. Vid två konferenser, en i Höll- viken och en i Växjö, genomfördes öppna omröstningar. Medlemmarna fick svara på frågan om de ansåg att det var bra eller dåligt att Lars-Erik Forsgårdh skulle kliva upp på ordförandeposten.
Resultat blev ett svidande nederlag för Lars-Erik Forsgårdh. I både Höllviken och i Växjö sa en majoritet av medlemmarna nej till att vd skulle bli ordförande. Det uppger flera källor bland medlemmarna i Region syd till SvD Näringsliv.
Många medlemmar
hänvisar till organisationens egen ägarstyrningspolicy ”Avgående vd bör ej utses till ordförande och ej heller kvarstå i styrelsen” står det på sidan 13 i det dokument som Sten Trolle och Lars-Erik Forsgårdh stolta skrev under i december 2003.

Annons
Annons
Annons