Åklagaren yrkar på fängelse i systemmål

Den åtalade vice vd:n i Vin-Trägårdh, Niklas Davidsson, har ljugit och agerat mycket hänsynslöst och bör dömas till minst två års fängelse, menade vice överåklagare Björn Blomqvist när han i går höll pläderingar i målet. De flesta av butikscheferna kommer att klara sig med kraftiga böter.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vin-Trägårdhs vice vd, Niklas Davidsson, och den medåtalade kvinnliga assistenten N fortsatte att neka till brott när rättegången fortsatte i går.
Åklagaren hade ett nytt bevis i form av ett brev från företaget. Det hade hittats av en butikschef som tackat nej till Vin-Trägårdhs bonussystem. Brevet hade liknande utseende som det tidigare ”Hej, nu så var det dags igen...”, men var mer detaljerat och talade i klartext om poängsystem för olika beställda varor.

Assistenten N, som stod som undertecknare av brevet, hade inget minne av det. Hon ville inte ens bekräfta det som var tydligt för alla, att brevet hade samma layout som det tidigare som hon erkänt att hon skrivit på order av Niklas Davidsson. Och hon hävdade fortfarande att hon trodde att ”p” stod för pallar trots att det i brevet tydligt stod poäng.
Niklas Davidsson, som sagt att det förra brevet bara varit internt och tänkt till säljarna, hävdade att han aldrig sett det nya brevet som tydligt var riktat till butikschefer.
– Jag kan inte förklara, jag skulle bara spekulera, sa han och hänvisade till att han själv enbart arbetade mot restauranger.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons