X
Annons
X

16-åringen fortsatt häktad efter misstänkt mord

Åklagaren begär att häktningen av den 16-årige pojke som är misstänkt för mordet på en hemlös man i Huskvarna ska förlängas. Ny förhandling hålls vid Jönköpings tingsrätt på torsdagen.

Det har nu gått drygt en månad sedan en hemlös man i 50-årsåldern hittades död i en park i Huskvarna. En 16-årig pojke sitter häktad misstänkt för mord. En pojke som är under 15 år är också misstänkt för mordet och har tilldelats ett juridiskt biträde.

I en inlaga till tingsrätten begär nu åklagaren att häktningen av 16-åringen ska förlängas ytterligare två veckor. Utredningen av mordet pågår med full kraft.

Vi jobbar intensivt. Det här kräver en stor kartläggning. Det blir många förhör åt alla håll. Det är mycket att gå igenom och dokumentera, att skapa struktur, säger kammaråklagare Linda Schön.

Foto: Adam Ihse/TT Bild 1 av 3

Det skulle vara helt uteslutet att man hade separata rättegångar. Det skulle se parodiskt ut, säger Lars-Erik Bergström, lagman vid Falu tingsrätt, om hur en rättegång och en bevistalan kan komma att hållas.

Foto: Domstolsverket Bild 2 av 3

Det har nu gått drygt en månad sedan en hemlös man hittades död i en park i Huskvarna. En 16-årig pojke sitter häktad och en pojke som är under 15 år är också misstänkt för mordet och har tilldelats ett juridiskt biträde.

Foto: Adam Ihse/TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X