Annons

Åklagare utreder Karolinska efter långa cancerköer

Åklagare inleder förundersökning mot Karolinska universitetssjukhuset efter att sjukhuset tackat nej till hjälp utifrån med att operera akut sjuka cancerpatienter. Arkivbild.
Åklagare inleder förundersökning mot Karolinska universitetssjukhuset efter att sjukhuset tackat nej till hjälp utifrån med att operera akut sjuka cancerpatienter. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Karolinska universitetssjukhuset tackade nej till hjälp utifrån med att operera akut cancersjuka. Två personer i kön avled och nu inleder åklagare en förundersökning om grovt vållande till annans död, skriver Dagens Nyheter.

Under strecket
TT
Publicerad

Karolinska har gjort tre anmälningar till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, enligt lex Maria efter att cancerpatienter opererats för sent. Förundersökningen omfattar de tre patienterna och ytterligare en patient som intervjuats i DN och som nu får livsuppehållande åtgärder.

Förundersökningen leds av sjukvårdsåklagare vid Västerorts åklagarkammare, och Paul Beijnes, förundersökningsledare vid polisområde Stockholm Syd, har på eget initiativ upprättat en polisanmälan.

Annons
Annons
Annons