Åklagare: Föräldrar med i smygfilmer

Föräldrar och sköterskor finns med på filmerna som hittades i den häktade skolläkarens dator, säger fallets åklagare. Personalen på Gruvrisskolan i Falun förbereder sig nu på att svara på elevernas frågor.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

På torsdagseftermiddagen häktades en skolläkare i 50-årsåldern vid Falu tingsrätt, misstänkt för grovt barnpornografibrott och sexuellt övergrepp mot barn. Enligt åklagaren begicks brotten i Falun under en sexårsperiod – från januari 2009 till december 2015, när läkaren greps och anhölls efter ett tips från ett europeiskt polissamarbete. Tingsrätten valde dock att inte häkta läkaren för grovt utnyttjade av barn för sexuell posering, som åklagare Johan Knies hade begärt mot bakgrund av de smygtagna filmer som hittats i mannens dator.

– Jag vill inte gå in på hans inställning och vad han säger, men utredningsmässigt i den delen ser jag inte att det är några konstigheter med de förklaringar som kommit upp. Sedan får vi undersöka vidare, vad gäller hur exakt de här filmningarna har gått till, säger Knies.

Annons
Annons
Annons