Annons
X
Annons
X

Åklagare: Ingen förundersökning om Hultqvist

Riksenheten mot korruption kommer inte att inleda någon förundersökning med anledning av försvarsminister Peter Hultqvists lägenhetsaffär med den militära bostadsstiftelsen MHS-bostäder.

Det meddelar överåklagare Gunnar Stetler i ett pressmeddelande.

Hultqvists stiftelselägenhet
Riksenheten mot korruption kommer att analysera materialet om försvarsminister Peter Hultqvists lägenhet.
Riksenheten mot korruption kommer att analysera materialet om försvarsminister Peter Hultqvists lägenhet. Foto: Tomas Oneborg/ Bertil Ericson /TT

I pressmeddelandet skriver Gunnar Stetler "att det saknas anledning att anta att brott har förövats och att förundersökning därför inte ska inledas".

Tidigare på onsdagen sa överåklagaren till SvD att Riksenheten mot korruption kommer att "analysera materialet" om försvarsminister Peter Hultqvists lägenhetsaffär med den militära bostadsstiftelsen MHD-Bostäder.

– Vi kommer att bedöma det hela, men det är inget beslut om att inleda förundersökning eller så, säger chefsåklagare Gunnar Stetler till SvD.

Annons
X

På tisdagen kunde SvD rapporteraatt även försvarsminister Peter Hultqvist alldeles efter regeringsskiftet 2014 fick ett hyreskontrakt på en lägenhet i Stockholms innerstad. Hyresvärd för den är Militärhögskolans bostadsstiftelse MHS-bostäder, lägenheten ligger på Östermalm.

**MHS-Bostäder **har nära kopplingar till det svenska försvaret. Uppdraget är att fördela lägenheter till försvarsanställda och elever vid Försvarshögskolan. Hultqvist är politisk ansvarig för försvaret men är inte anställd där.

Nu har överåklagare Gunnar Stetler alltså tagit beslutet att inte gå vidare med en förundersökning kring försvarsministerns lägenhet.

Sedan tidigare bedriver åklagarmyndigheten en annan utredning om "givande och tagande av muta", nu på femte veckan, med anledning av den lägenhet i centrala Stockholm utrikesminister Margot Wallström fick förra våren efter kontakter med förbundets ordförande Annelie Nordström.

– Utredningen bedrivs med erforderlig skyndsamhet, men jag har inga kommentarer ytterligare, säger Gunnar Stetler till SvD.

Är det någon som är delgiven misstanke om brott?

– Det är ingenting jag uttalar mig om.

Annons

Riksenheten mot korruption kommer att analysera materialet om försvarsminister Peter Hultqvists lägenhet.

Foto: Tomas Oneborg/ Bertil Ericson /TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X