Annons

”Det är EU som har en auktoritär utveckling”

SD är kritiska till Parisavtalet och emot koldioxid- och flygskatt. Jimmie Åkesson säger att SD ”i princip” är för de utsläppsmål som finns inom ramen för EU-samarbetet.
SD är kritiska till Parisavtalet och emot koldioxid- och flygskatt. Jimmie Åkesson säger att SD ”i princip” är för de utsläppsmål som finns inom ramen för EU-samarbetet. Foto: Tomas Oneborg

Jimmie Åkesson öppnar nu för att använda EU-budgeten till att subventionera kärnkraft. SD-ledaren menar också att det är EU som har en auktoritär utveckling snarare än enskilda medlemsländer. Själv utesluter han inte samarbete med italienska Lega.

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas värsta fiende i EU-valet är inte vad Jimmie Åkesson kallar ”vänsterliberala EU-federalister”. Det är soffan. Därför befinner sig SD-ledaren på en intensiv valturné bland EU-skeptiska väljare.

– Vår främsta utmaning är att mobilisera den miljonen väljare som röstade på oss i höstas, säger han när han träffar SvD inför resan.

Jimmie Åkesson säger att medlemsländerna ska kunna se EU som en buffé: ”Ett avsevärt bättre sätt att hantera det på.”

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 4

Jimmie Åkesson utesluter en omfördelningsprincip för migranter i EU. ”Asylinvandring till Europa är jättedåligt”, säger Åkesson.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 4

Jimmie Åkesson ska besöka 100 torg fram till valet – och har flera debatter inbokade med EU-älskaren Jan Björklund (L).

Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild 3 av 4

Matteo Salvini i Strasbourg med Putintröja 2015, intervjuad av ryska propagandakanalen RT.

Foto: Youtube/RT Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons