Annons

”Det är EU som har en auktoritär utveckling”

SD är kritiska till Parisavtalet och emot koldioxid- och flygskatt. Jimmie Åkesson säger att SD ”i princip” är för de utsläppsmål som finns inom ramen för EU-samarbetet.
SD är kritiska till Parisavtalet och emot koldioxid- och flygskatt. Jimmie Åkesson säger att SD ”i princip” är för de utsläppsmål som finns inom ramen för EU-samarbetet. Foto: Tomas Oneborg

Jimmie Åkesson öppnar nu för att använda EU-budgeten till att subventionera kärnkraft. SD-ledaren menar också att det är EU som har en auktoritär utveckling snarare än enskilda medlemsländer. Själv utesluter han inte samarbete med italienska Lega.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Jimmie Åkesson säger att medlemsländerna ska kunna se EU som en buffé: ”Ett avsevärt bättre sätt att hantera det på.”

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 4

Jimmie Åkesson utesluter en omfördelningsprincip för migranter i EU. ”Asylinvandring till Europa är jättedåligt”, säger Åkesson.

Foto: Tomas OneborgBild 2 av 4

Jimmie Åkesson ska besöka 100 torg fram till valet – och har flera debatter inbokade med EU-älskaren Jan Björklund (L).

Foto: Stina Stjernkvist/TTBild 3 av 4

Matteo Salvini i Strasbourg med Putintröja 2015, intervjuad av ryska propagandakanalen RT.

Foto: Youtube/RTBild 4 av 4

Sverigedemokraternas värsta fiende i EU-valet är inte vad Jimmie Åkesson kallar ”vänsterliberala EU-federalister”. Det är soffan. Därför befinner sig SD-ledaren på en intensiv valturné bland EU-skeptiska väljare.

– Vår främsta utmaning är att mobilisera den miljonen väljare som röstade på oss i höstas, säger han när han träffar SvD inför resan.

Annons
Annons
Annons