Annons
X
Annons
X

Åkesson välkomnar Reinfeldts uttalande

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson välkomnar statsminister Fredrik Reinfeldts kritiserade uttalande om andelen etniska svenskar som har jobb.

Av SvD, TT

– Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet.

Så sade Fredrik Reinfeldt i en TT-intervju på måndagen. Uttalandet har väckt kritik från flera håll.

Men Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson välkomnar uttalandet.

Annons
X

– Det är glädjande att statsministern kommit till insikt angående en av många negativa konsekvenser av hans ansvarslösa invandringspolitik, säger Åkesson till
Nyheter24.

Han hänvisar till att Reinfeldt i en debatt med Åkesson 2010 kritiserat SD för att vilja definiera vilka som är svenskar. ”Det blir så väldigt många som känner sig svenska som helt plötsligt får höra att de inte är det. Det blir märkligt om man försöker definiera det”, sade Reinfeldt då.

Samtidigt får Reinfeldt kritik av borgerliga politiker. Centerns Fredrick Federley säger till Aftonbladet att Reinfeldt spelar SD i händerna.

– Han spelar SD i händerna genom att bekräfta att vissa har mer rätt till Sverige än vad andra har, säger han till tidningen.

TT-svd.se

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X