Jimmie Åkessons parti har medvind i opinionen och hade i senaste SvD/Sifo-mätningen 18,7 procents stöd, endast 0,7 procent efter Moderaterna.
Jimmie Åkessons parti har medvind i opinionen och hade i senaste SvD/Sifo-mätningen 18,7 procents stöd, endast 0,7 procent efter Moderaterna. Foto: Tomas Oneborg

Åkesson: Invandring finns inte i våra beräkningar

Sverigedemokraterna vill låsa in asylsökande som inte kan styrka sin identitet i en ny form av boende. Men hur ska partiet finansiera det nya slutna asylboendet när det samtidigt minskar anslagen till Migrationsverket kraftigt? I SvD:s serie #svarapåfrågan har turen kommit till SD:s partiledare Jimmie Åkesson, och temat är den ekonomiska politiken.

Uppdaterad
Publicerad
Efter reklamen visas:
Hur många procent tippar Åkesson i valet?

Sverigedemokraterna vill minska Migrationsverkets anslag med 1,6 miljarder, men vill ändå att myndigheten ordnar en ny form av boende, ”ett slutet asylboende i Migrationsverkets regi”, enligt partiets budgetmotion för hösten 2018. På det nya slutna boendet ska asylsökande som inte kan styrka sin identitet och som har ett beslut om förvarstagande i enlighet med utlänningslagen sitta.