Åkesson: Förskolans barngrupper måste krympas

De minsta barnens villkor under första åren i livet måste förbättras radikalt. Vi vill därför satsa 1 miljard kronor årligen på ett omfattande reformpaket som bland annat innebär mindre grupper i förskolan. Det skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Under strecket
Publicerad

Jimmie Åkesson

Foto: Bertil Ericson/TT
Annons

Många förknippar Sverigedemokraterna med ”hårda frågor” där det mesta handlar om invandring och hårdare tag mot brottslighet. Detta kan vara en del av förklaringen till att vi är på väg att bli det största partiet bland män samtidigt som vi bara är medelstora bland kvinnor. Bilden av oss har länge varit den av ett ganska enkelspårigt och missnöjt parti. Detta håller inte när vi nu ska börja resan mot att bli landets största parti där målet ­inför nästa val är att åtminstone bli det näst största partiet.

Invandringspolitiken är och förblir en fokus­fråga för vårt parti och vårt land. Så gott som alla politikområden påverkas negativt av en ansvarslös invandringspolitik. Men breddningen av vårt partis politik måste fortsätta. All politik handlar om prioriteringar. Med en lagom stor invandring har vi råd att täppa till hålen i välfärden. Vi Sverigedemokrater är därför tuffa i vår kritik mot den oansvariga invandringspolitik som förs idag. Vi behöver vara det för att kunna frigöra resurser åt de i vårt samhälle som behöver dem. Sverigedemokraterna är sedan tidigare det enda parti som har budgeterat för att avskaffa pensionärsskatten. Vi är också det enda parti som budgeterat för att införa rätt till heltid för alla inom offentlig sektor. Idag lanserar vi vårt tredje reformpaket för att stärka de som ­drabbats hårt när de andra partierna har skurit
i välfärden.

Annons
Annons
Annons