Annons

Akademien har planer för Frostensons avgång

Anders Olsson säger till Reuters att Akademien planerar att tillsätta en ny utredning om Frostenson inte avgår frivilligt. Arkivbild.
Anders Olsson säger till Reuters att Akademien planerar att tillsätta en ny utredning om Frostenson inte avgår frivilligt. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Svenska Akademien har planer på att starta en ny utredning om ledamoten Katarina Frostenson inte avgår frivilligt. Det uppger ständige sekreteraren Anders Olsson till nyhetsbyrån Reuters.

TT
Publicerad

Sedan tidigare står det klart att majoriteten av ledamöterna i Svenska Akademien står bakom en resolution som uppmanar Katarina Frostenson att lämna sin stol frivilligt. Nu uppger ständige sekreteraren Anders Olsson till Reuters att man har ytterligare en åtgärd redo om Frostenson inte lämnar. Tidigare har Anders Olsson uppgivit till Dagens Nyheter att det inte går att tvinga en ledamot att lämna Akademien.

– Akademien har enhälligt beslutat om en resolution där vi ber henne att dra sig tillbaka frivilligt. Om det inte sker kommer vi att starta en ny, opartisk utredning av Frostensons överträdelser av våra stadgar. Det är den andra delen av resolutionen, säger han till Reuters.

Annons
Annons
Annons