AIK ska nå högre höjder Den dåliga ekonomin är ett av hindren i marschen mot elitserien i handboll

AIK vill uppåt. I fotboll, ishockey, bandy och - handboll. Men ekonomin sätter käppar i hjulen för klubben med de flesta ”nästhögstaliga-lagen”. För handbollen är underskottet 350 000 kronor. - Vi lirar för att det är kul, säger tränaren och sponsorjägaren Marcel Lundstad.

Under strecket
Publicerad
Annons

AIK går in i sin första säsong i ettan med en försiktig men ändå klar målsättning: elitserien. Fast inte förrän 2007.
AIK har värvat förståndigt inför seriespelet: hårdskjutande och välbyggde vänsternian Mikael Alfvén kommer från IFK Tumba och vänsternian Daniel Gustavsson från Swithiod. AIK har också tagit över kontraktet för mittnian Henrik Roström, som lånades in från H43 förra säsongen. Här finns också Hammarby-förvärvet och högersexan Elliot Axelsson och sedan tidigare starka högernian ”Wille” Nguesseu.
Hur långt räcker det?

– Vi har varit på jakt efter Alfvén länge, så den värvningen gläder mig mycket. Vi har ett bra lag på gång, och inget skall ske på stört. Vi jobbar långsiktigt och i år är målsättningen att klara norra ettan, och att gå till allsvenskan, säger Marcel Lundstad.
AIK:s handbollshistoria kan delas in i två perioder. Den ”förhistoriska” där AIK vann SM-guld 1951, och den nuvarande som inleddes med samgåendet med Väntorp/Solna 2003.
Den första perioden av handbollsverksamhet i AIK
fick ett bittert slut med degraderingen till tvåan 1980. I en konspirationsteori som låter som ett sämre filmmanus, hävdar klubbens historieskrivare att degraderingen var ett justitiemord av Svenska handbollsförbundet, som inte bara var inkompetent utan också hatade AIK. Dessutom var Solna kommun, hävdas det, helt emot AIK.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons