AIK föll tungt inför storpublik?

Storpubliken hjälpte inte: AIK förlorade toppmötet med Skellefteå, 1-4.

Under strecket
Publicerad
Annons

För att vara en match i allsvenskan hade AIK-Skellefteå det mesta: en hängiven och ilsken storpublik (7 707 åskådare), snusdosor på isen, tät kamphockey, ett matchstraff och en målvakt (AIK:s Joakim Persson) som fördes ut på bår och ersattes av 18-årige debutanten Gustaf Weslau.
Åtminstone nästan allt.
Det som saknades var ordnat spel och en godkänd domarinsats: Det var inte den typ av match som svensk hockeys teknikinstruktörer videofilmade för att använda i undervisningen, och domarklubben lär inte heller vara särskilt stolt över Uppsaladomaren Martin Karlssons insats.
För AIK:s del saknades också segern: det blev 2-4 (0-0, 1-1, 1-3) sedan Skellefteå skruvat upp tempot och avgjort matchen med två snabba mål i början av slutperioden. Ex-AIK:aren Johan Åkerman sköt rappt från blå (1-2) och Jimmie Eriksson vinklade in 1-3 sedan AIK-försvaret blivit helt överspelat.

Segern var rättvis. Domare Karlsson bjöd AIK på, vad som åtminstone från läktarplats såg ut att vara två (!) billiga straffar: Roger Jönsson
lade in den första (1-0) men Ville Koivula tog den andra även om AIK:s tränare Jim Brithén hävdade att domaren efter matchen sagt att straffen var inne - men att Jönsson själv slog in returen.
Vilket inte är tillåtet.
Och vilket Jönsson inte gjorde.
Karlsson lät sedan slagsmål efter slagsmål, hakningar och fasthållningar passera. Lågvattenmärket kom när AIK:s Johan Forsander körde över Koivula och Karlsson blåste för utvisning - på en Skellefteåspelare. Det borde väl vara en förbundsangelägenhet att till en match med ett så stort publiktryck och så stor vikt få fram en domare som klarar trycket:

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons