X
Annons
X
Fredrik Gunnarsson och Sven Boräng spelar den korrupte juristen Roy Cohn och hans unge adept Joe i ”Angels in America” på Malmö stadsteater.

Aids får fasaderna att spricka

Fredrik Gunnarsson och Sven Boräng spelar den korrupte juristen Roy Cohn och hans unge adept Joe i ”Angels in America” på Malmö stadsteater. Foto: Daniel Nilsson

Tony Kushners drama "Angels in America" tar avstamp i Reagans USA, i homofobi och lögner. En berättelse om livet, som nu sätts upp i Malmö.

Fredrik Gunnarsson tar ett fast grepp om Sven Borängs nacke och drar honom tätt intill sig, viskväser i hans öra: ”Det är okej att du gör mig illa, grabben, för jag älskar dig.” Rummet vibrerar av återhållen vrede, längtan och något mer, sorg kanske? Manlighet, hårt packad med allt det som måste döljas för att leva upp till mansrollen.

– Han försöker vara alla mäns man, säger Fredrik Gunnarsson.

Fredrik Gunnarsson och Sven Boräng spelar den korrupte juristen Roy Cohn och hans unge adept Joe i ”Angels in America” på Malmö stadsteater.

Foto: Daniel Nilsson Bild 1 av 6

Fredrik Gunnarsson

Foto: Daniel Nilsson Bild 2 av 6

I repsalen på Malmö stadsteater: Fredrik Gunnarsson, regissören Anders Lundorph och Sven Boräng i bakgrunden. ”Jag vill gärna att skådespelare ska överraska, både sig själva och mig. Att de inte riktigt vet vad som ska ske”, förklarar regissören sin metod.

Foto: Daniel Nilsson Bild 3 av 6
Foto: Daniel Nilsson Bild 4 av 6

Skådespelaren Sven Boräng och regissören Anders Lundorph (i keps), som redan i tonåren blev helt knockad av ”Angels in America”: ”Det är ett så storslaget epos, som handlar om allting, om hela livet, egentligen.”

Foto: Daniel Nilsson Bild 5 av 6

”Angels in America” spelas i höst i Malmö. Nästa år kommer den även att sättas upp på Dramaten.

Foto: Daniel Nilsson Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X