X
Annons
X

Eritreas ledare på historiskt statsbesök

"Vi är ett folk", slog Eritreas president Isaias Afwerki fast när han inledde sitt historiska statsbesök i Etiopiens huvudstad Addis Abeba.

För befolkningen i de två länderna har den upptinade relationen redan fått effekter, mindre än en vecka efter fredsavtalet mellan de forna ärkefienderna.

Av TT

Afwerki togs emot på flygplatsen av den etiopiske premiärministern Abiy Ahmed. Den eritreanske presidenten välkomnades med röda mattor, tre musikkårer och ett kompani med traditionella dansare. Kortegevägen in till huvudstaden kantades av tusentals etiopier klädda i vitt med palmblad i händerna.

Vid den officiella lunchen demonstrerades de nya relationerna med skratt och omfamningar. Abiy försäkrade att hans gäst är "älskad, respekterad och saknad av det etiopiska folket".

Eritreas president Isaias Afwerki, till vänster, välkomnas av Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed vid ankomsten till Addis Abeba.

Foto: Mulugeta Ayene/AP/TT Bild 1 av 2

Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed omfamnar Eritreas president Isaias Afwerki på flygplatsen i Eritreas huvudstad Asmara förra helgen.

Foto: ERITV/AP/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X