Annons
X
Annons
X

Aftonbladet: Vi hade avstått publicering

Sven Otto Littorin säger i dag att han avgick för att förhindra att Aftonbladet publicerade sina uppgifter om sexköp.

Som han å det bestämdaste förnekar.

– Det hade varit enklare att prata med oss, säger Aftonbladets ställföreträdande ansvarige utgivare Lena Mellin.

Sven Otto Littorin säger i intervjun i DN att han avgick för att han insåg vilken uppmärksamhet Aftonbladets anklagelse om sexköp skulle skapa, och att han inte skulle kunna värja sig mot den. Därför avgick han för att tidningen inte skulle publicera uppgifterna.

– Det hade varit enklare att prata med oss, säger Aftonbladets ställföreträdande ansvarige utgivare Lena Mellin.

Hade ni avstått från publicering om han nekat till anklagelserna?

Annons
X

– Då skulle vi absolut inte ha publicerat.

Men den före detta arbetsmarknadsministern uppger att han ”nekade och sa sedan ”inga kommentarer” för att få tid att smälta vad som sagts” när han konfronterades på flygplatsen.

Dessutom säger Littorin att han vid flera tillfällen bestämt avvisat uppgifterna som Aftonbladet har publicerat och därmed också brottsanklagelserna. ”Jag gjorde det flera gånger till Aftonbladet via min pressekreterare och statsministerns presschef på kvällen den 6 juli – samma dag som Aftonbladet konfronterade mig med uppgifterna”, säger han intervjun med DN.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Lena Mellin håller inte med.

  – På flygplatsen blev han överrumplad och ville inte kommentera. Under kvällen hade vi kontakt med statsrådsberedningen men då handlade det om att de ville veta vilka bevis vi hade. Något annat sades inte.

  – Vi ville prata med honom personligen och presentera vad vi hade. Han är den enda som kan dementera uppgifterna, säger Lena Mellin.

  Littorin avgick enligt sig själv för att inte uppgifterna om sexköp skulle publiceras, eftersom han då inte längre skulle vara en offentlig person.

  Blir en politiker icke-offentlig i samma ögonblick som han eller han avgår?

  – Man kan i och för sig tycka att det kan vara så, men samtidigt finns det ett allmänintresse för vad politikern gjort under sin aktiva tid, säger Lena Mellin.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X