Annons
X
Annons
X

Aftonbladet: Littorin köpte sex

Aftonbladet uppgav tidigare att Sven Otto Littorin avgick sedan tidningen konfronterat honom med uppgifter om ett påstått brott. Nu skriver tidningen att det handlar om ett påstått sexköp och en 30-årig kvinna uppger till Aftonbladet att hon har sålt sex till den förre arbetsmarknadsministern. De två ska ha träffats sensommaren eller hösten 2006 och haft sex mot betalning, enligt kvinnans uppgifter.

Av TT

Tidningen har tagit del av uppgifter om hennes kunder som hon ska ha skrivit in i sin dator. I hennes adressbok finns ett telefonnummer som i dag går till en representant för en förskola. Aftonbladet uppger att förskolan haft numret i tre år, dessförinnan tillhörde det Littorin, enligt förskolan.

Kvinnan säger till tidningen att hon själv inte vill göra en polisanmälan.

Littorin har inte velat svara på tidningens frågor om det påstådda brottet.

Annons
X

Roberta Alenius, presschef hos Fredrik Reinfeldt, meddelar för TT att statsministern kommer att finnas tillgänglig för presskommentarer klockan 11 i dag med anledning av Sven Otto Littorins påstådda brott.

Lena Mellin, tillförordnad ansvarig utgivare för Aftonbladet, uppger att tidningen väntade med publiceringen för att ge Sven Otto Littorin chansen att kommentera påståendet om sexköp.

– Jag tycker att det har gått tillräckligt lång tid nu. Han har haft chansen att säga att det här inte stämmer, vilket han ju inte har gjort. Då tycker jag att det är okej att publicera, säger hon till TT.

Enligt Lena Mellin hade det ur pressetisk synpunkt inte varit fel att publicera uppgifterna redan dagen efter att Aftonbladet konfronterat honom med uppgifterna.

– Vi har i det här fallet varit extremt snälla mot honom.

Tidningen bedömer kvinnas trovärdighet som hög.

– Vi litar på den här kvinnan. Dessutom har vi gjort allt vi kan rent tekniskt för att kontrollera att det hon säger är sant, säger Mellin.

Efter att Reinfeldt sagt att Littorin har förnekat anklagelserna säger Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson:

– Om de här uppgifterna är riktiga så förklarar det det här beteendet. Men det kan ju inte jag ha någon uppfattning om egentligen. Det är bara det att om Aftonbladet publicerar den här typen av uppgifter efter den här diskussionen, och man har haft gott om tid på sig att kontrollera, så är det ju förvånande om det är ett helt falsarium alltihopa.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X