X
Annons
X
Recension

Yellow Sthlm Afterwork-krog under jord – tankarna går till New York

Kyckling för nästan hela slanten – en trappa ner, på citys nya kroggata, ligger restaurangen som SvD Krogguiden inte kommer återvända till trots att de egentligen inte hittar några fel.

Foto: Tomas Oneborg
Läs mer om Krogguiden

De flesta svenskar är nog programmerade till att vilja ha ljus även om inte sol den korta tid sommaren är här. Det känns därför något konstigt att gå ner i en källare en härlig sommarkväll. Det är inget fel på Yellow Sthlms lokal. Tvärtom. Tankarna går till något trendigt hak i New York, eller varför inte London. Det är avskalat men ändå murrigt mysigt med öppet kök, lång bardisk och bord som står så pass tätt att det är lätt att börja prata med grannen. Men det här är som sagt en restaurang som gör sig betydligt bättre under årets mörkare period.

Servicen är trevlig och chosefri, trots att det tar en stund för hovmästaren att kolla vilket bord vi kan slå oss ner vid i det halvtomma rummet. Konceptet är rätter gjorda på kyckling från en gård utanför Enköping. Och visst, råvarorna är fina, uppläggen vackra och ambitionerna höga – liksom priserna. Men det är något vi inte får ihop med stället.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 3

Restaurangen Yellow.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 3

”Yellow lämnar oss ändå oberörda. Det finns inga konkreta saker att slå ner på, men vi går tyvärr hem med känslan av att vi inte kommer att återvända.”

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 3
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X