Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Resa

Afternoon tea bortom klassikerna

Har du redan provat de klassiska eftermiddagssittningarna på Claridge’s och The Savoy? Då är det tid att smaka på Londons mer fantasifulla afternoon tea-menyer. SvD Resor listar fem annorlunda upplevelser.

undefined

Ting
31 St Thomas St, SE1
ting-shangri-la.com

Annons
X

Från skyskrapan The Shards 35:e våning framstår ikoniska landmärket St Paul’s Cathedral, en gång i tiden stadens högsta byggnad, som en vit bakelse – och i ungefär samma aptitretande storlek. De ska inte förnekas att det är vyerna som lockar hit till Shangri-Las restaurang Ting, men stanna för all del för deras orientaliska afternoon tea. Smakerna – rökt anka i rispappersrullar, ingefärskryddad krabbpaj och guavamousse – är absolut asiatiska; platsen med sin vidsträckta utsikt otvivelaktigt London. I kombination, ett måste.

undefined

Café Royal
68 Regent St, W1B
hotelcaferoyal.com
I samarbete med distingerad franska parfymeriet Diptyque har Hotel Café Royals chefskonditor Sarah Barber kreerat fyra sötsaker för att sätta väldoftande twist på det klassiska målet. Vi pratar mörbakelser toppade med verbenasmakande citronkräm och sockerkaka med rosensmakande sylt och mousse toppade med silverblad. Vi anbefaller självklart att boka menyn som innehåller champagne och en Diptyque-goodie bag med allt från doftljus till märkets mest populära parfym.

undefined

Mirror Room
252 High Holborn, WC1V
rosewoodhotels.com
Får det lov att vara en chokladbit à la Banksy? Det finns många konstnärliga varianter av afternoon tea, men ingen som tar till så sofistikerade metoder som hotellkedjan The Rosewoods egen chefskonditor, Mark Perkins. Inspirerad av tongivande samtidskonstnärer som Yayoi Kusama och Mark Rothko skapar han fingermat lika god som den är iögonfallande; färgstark och full av kulturella referenser. Tvättäkta tefantaster har också kommit rätt, på menyn som serveras i Mirror Room finns till exempel keemun gong fu med rykte om sig att vara världens bästa.

undefined

The Sanderson
50 Berners St, W1T
morganshotelgroup.com
Fallet ner i kaninhålet har sällan kantats av så mycket goda munsbitar. För dig som testar The Sandersons Mad Hatters Tea Party-meny förvandlas eftermiddagen till en Alice i Underlandet-inspirerad sagostund för vuxna, full av överraskningar i stil med kolabitar gömda inuti musikdosor, romsmakande tårta bakad i schackmönster och söta teer serverade i trolldrycksbägare. Det skräddarsydda porslinet från Luna & Curious går att beställa hem.

The Luggage Room
Grosvenor Sq, W1K
luggageroom.co.uk
I ett undanskymt hörn av Grosvenor Square leder en anonym dörr till det glada 20-talet. Där bakom väntar nämligen en charmigt tidsenlig lokal som varje dag serverar low tea, den gemytliga ursprungsvaritet som dagens ofta förädlade tolkning av hertiginnan av Bedfords eftermiddagsvanor bygger på. Det är en häftig upplevelse full av vildsvinskorvar och cheddarscones i oväntad förening med rökig lapsang och knockand god ciderkonjak.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen