Afrika-appell när höken byter roll

I onsdags tog USA:s tidigare biträdande försvarsminister Paul Wolfowitz, ”höken från Pentagon”, över ledningen för Världsbanken. Han gjorde det med appeller om ökat stöd till Afrika och betoning på att fattigdomsbekämpning är bankens stora uppgift även i fortsättningen.

Under strecket
Publicerad
Annons

– Det är en lång, lång väg att gå. Men jag skulle inte finna någonting mer tillfredsställande än att vi spelar en roll i vad som kan bli en period när Afrika går från att vara en kontinent av desperation till en kontinent av hopp, sade Paul Wolfowitz första dagen på nya jobbet i Världsbankens högkvarter i centrala Washington.

Efter den inledande kritiken och skepsisen mot att en av arkitekterna bakom USA:s militära insatser i Afghanistan och Irak skulle ta över ledningen för Världsbanken har omdömena blivit mer varierande och avvaktande - och i många fall rätt positiva.
Paul Wolfowitz underströk i onsdags att han inte planerar någon större organisationsförändring i banken. I stället ska han främst ägna sig åt ”den verkliga världen” utanför den egna organisationen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons