Afghanska kvinnor har blivit tystade

PODD | Afghanistans ledande kvinnor har tystnat. Opinionsbildare, politiker och aktivister. När talibanerna nu styr landet vågar bara kvinnor i exil göra sin röst hörd, berättar SvD:s Jenny Nordberg i Dagens Story.

Under strecket
SvD
Publicerad
Annons

Det gick fort. De afghanska kvinnorna har redan försvunnit från gatubilden. De flesta stannar i hemmen, men många av de mest framgångsrika, de mest begåvade har flytt, säger SvD:s Jenny Nordberg. Och få bedömare tror att livet för landets kvinnor blir bättre än sist talibanerna var vid makten.

Men även under västs närvaro var kvinnor i ledande ställning ifrågasatta.

På en kvart får du reda på hur kvinnans ställning i Afghanistan i mer än ett sekel fastnat i en dragkamp – mellan modernitet, extremism och gamla afghanska traditioner. Med Jenny Nordberg, SvD:s utrikesanalytiker som är baserad i New York. Jenny Nordberg har också bott periodvis i Afghanistan och skrivit boken ”De förklädda flickorna i Kabul”.

Efter reklamen visas:
När de afghanska kvinnorna tystnade – igen

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons