Affärer att vänta

Under strecket
Publicerad
Annons

Så briserar bomben. Det hjälper inte hur mycket det plågade statsrådet försäkrar i tv-rutan att det handlar om oskyldiga semesterbilder på nakna barnbarn och deras lika avklädda kompisar. Bilderna är tagna av statsrådets unga och fördomsfria sonhustru som olyckligtvis har skickat dem till ministerns e-postlåda.
Statsministern kommenterar försiktigt det inträffade. Väl medveten om att regeringskansliets dementisoldater arbetar för högtryck sedan Ekot kablade ut nyheten under morgontimmarna, har han ännu inte gett upp hoppet.
Han menar sig ha "indikationer" på att ett av oppositionens partikanslier skamligen har lett in medierna på barnpornografispåret, samtidigt som hans parti enligt flera opinionsmätningar kommer att inneha regeringsmakten fyra år till. Den stigande arbetslösheten till trots.
Problemet är bara att polisens utredare i förhöret med det utpekade statsrådet inte alls är särskilt road av partipolitiska konspirationsteorier. Sexuellt utnyttjande av barn är ett mycket allvarligt brott. Det har regering och riksdag uttalat i flera år, erinrar sig förhörsledaren och viker inte en tum. Valrörelse eller inte, här ska gås till botten med brottsmisstanken.
Dagens stora nyhet följs upp av nya "avslöjanden" i kvällssändningarna. På reporterns retoriska fråga svarar mannen på gatan nej. Hellre stannar han hemma på valdagen än röstar på ett parti som inte håller rent mot barnporr och pedofili.
Av hänsyn till sin familj begär statsrådet dagen därpå sitt avsked. Valrörelsen virvlar vidare.

Annons
Annons
Annons