Annons

Advokaterna gjorde bostadsklipp – stäms

Välgörenhetsstiftelsen Ratzingers minnesfond hävdar att den tidigare styrelsen sålde ett hyreshus till kraftigt underpris i samband med en ombildning.
Välgörenhetsstiftelsen Ratzingers minnesfond hävdar att den tidigare styrelsen sålde ett hyreshus till kraftigt underpris i samband med en ombildning. Foto: Tomas Oneborg

Det kallades välgörenhet och innebar miljonklipp för släkt och vänner. Två advokater lät närstående köpa nybildade bostadsrätter. Nu stäms advokaterna på över tio miljoner kronor.

Under strecket
Publicerad

Det är välgörenhetsstiftelsen Ratzingers minnesfond som hävdar att den tidigare styrelsen sålde ett hyreshus till kraftigt underpris i samband med ombildning till bostadsrätter. Korrekt fastighetsvärdering vid tidpunkten för ombildning till bostadsrätter i december 2016 skulle ha varit 80 miljoner kronor, menar stiftelsen. Men advokaterna lät sälja för 69,6 miljoner kronor. Det är mellanskillnaden på över tio miljoner kronor plus ränta som stiftelsens nya styrelse kräver som skadestånd av de båda advokaterna som styrde stiftelsen i över tio år.

Syftet med välgörenhetsstiftelsen Ratzingers minnesfond är bland annat att främja Frälsningsarmén samt forskningen för hjärt- och kärlsjukdomar och alkoholrelaterade sjukdomar. Men enligt den nya stämningen som skickats till advokaterna, har stiftelsekapitalet medvetet urholkats när advokaterna lät stiftelsen göra affärer som gynnade dem själva och deras närstående.

Annons
Annons
Annons