Annons
X
Annons
X

Adolf Fredriks musikklasser

Namnet skvallrar om vad som utmärker Adolf Fredriks musikklasser, som ligger i en beigefärgad byggnad mellan Norra Bantorget och Odenplan i centrala Stockholm. Även om det är svårt att kontrollera sanningshalten i skolans påstående att alla eleverna kan sjunga, får de sig åtminstone en skjuts i rätt riktning, och det är ingen vild gissning att Adolf Fredriks musikklasser har bland de bäst klingande skolavslutningarna i Stockholm.

[object Object]
Adolf Fredriks musikklasser.

Sång- och körprofilen ger eleverna en musikundervisning med gott renommé parallellt med de vanliga basämnena. Skolan håller även konserter där barnen får möjlighet att visa upp vad de har lärt sig. Ett otal kända svenska musiker och sångare, från Danny Saucedo till Carola Häggkvist har gått här.

Adolf Fredriks musikklasser är den största skolan på topplistan med runt 1 100 elever. Lärartätheten (6,7 lärare per 100 elever) är under länssnittet (7,8 lärare per 100 elever), men lärarbehörigheten (87 procent har pedagogisk högskoleexamen) är däremot en bit över länssnittet (83 procent).

Skolan klarar sig godkänt med kuratorer och skolpsykologer (sammanlagt för båda 0,14 tjänster per 100 elever), samt med studie- och yrkesvägledare (0,09 tjänster per 100 elever), och skolsköterskor (0,16 tjänster per 100 elever).

Annons
X

Elevernas genomsnittliga meritvärde, det vill säga niornas slutbetyg, under de senaste tre åren ligger på 271,5. De senaste tre åren har i nästan alla elever, 97 procent, fått minst godkänt i samtliga ämnen. Skolans elever presterar genomgående mycket bra på de nationella proven. Exempelvis har nära 64 procent av eleverna i årskurs 9 haft MVG på nationella provet i engelska de senaste tre åren.

Skolans arbete för att förebygga mobbing är dock mycket svagt. Något aktivt arbete bedrivs inte utan skolan förlitar sig på kamratstödjare bland eleverna.

Detaljsida: Adolf Fredriks musikklasser svd.se Sök och jämför grundskolor här svd.se
Annons
Annons
X

Adolf Fredriks musikklasser.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X