Adolf Fredriks musikklasser

Namnet skvallrar om vad som utmärker Adolf Fredriks musikklasser, som ligger i en beigefärgad byggnad mellan Norra Bantorget och Odenplan i centrala Stockholm. Även om det är svårt att kontrollera sanningshalten i skolans påstående att alla eleverna kan sjunga, får de sig åtminstone en skjuts i rätt riktning, och det är ingen vild gissning att Adolf Fredriks musikklasser har bland de bäst klingande skolavslutningarna i Stockholm.

Under strecket
Adolf Fredriks musikklasser.

Adolf Fredriks musikklasser.

Annons

Sång- och körprofilen ger eleverna en musikundervisning med gott renommé parallellt med de vanliga basämnena. Skolan håller även konserter där barnen får möjlighet att visa upp vad de har lärt sig. Ett otal kända svenska musiker och sångare, från Danny Saucedo till Carola Häggkvist har gått här.

Adolf Fredriks musikklasser är den största skolan på topplistan med runt 1 100 elever. Lärartätheten (6,7 lärare per 100 elever) är under länssnittet (7,8 lärare per 100 elever), men lärarbehörigheten (87 procent har pedagogisk högskoleexamen) är däremot en bit över länssnittet (83 procent).

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons