Annons

ADIA: ”Vi är extremt transparenta”

ADIA:s paviljong på Stureplan i Stockholm. Här har ADIA, som rankas som världens största fastighetsaktör, presenterat sina ombyggnadsplaner i Stockholm.
ADIA:s paviljong på Stureplan i Stockholm. Här har ADIA, som rankas som världens största fastighetsaktör, presenterat sina ombyggnadsplaner i Stockholm. Foto: Staffan Löwstedt

Omvandlingen av Sturekvarteret i Stockholm handlar om att ”bevara själ och atmosfär”, men samtidigt skapa effektiva shopping- och kontorsytor.

Det säger Pascal Duhamel, Europachef på Abu Dhabi Investment Authority, som säger att planerna väckt ovanligt mycket positiv respons.

Under strecket
Publicerad

Pascal Duhamel, Europachef på Abu Dhabi Investment Authority.

Foto: Abu Dhabi Investment Authority

Bild från ADIA:s presentation av Stureomvandlingen.

– Jag tycker det är ganska fantastiskt, säger Pascal Duhamel i telefon från Abu Dhabi när han kommenterar stockholmarnas reaktioner på Stureomvandlingen.

Som SvD berättat planerar ADIA en rejäl omvandling av Sturekvarteret. Projektet innebär rivning av 50 000 kvadratmeter, och en sjuårig byggtid vid Stureplan. När allt är klart ska kvarteret bland annat ha en helt ny galleria, nya effektiva kontor och ny koppling till t-banan.

Annons
Annons
Annons