X
Annons
X
Recension

Adam & Albin matstudio Adam & Albin matstudio infriar förväntningarna

Premium

Popup-krogar, middagsklubbar och månadsrestauranger. Har man bara öppet då och då riskerar förväntningarna att bli väldigt höga. Adam & Albin Matstudio lyckas infria dessa.

Adam & Albin har en hemlighet – fast den är verkligen värd att sprida. Vanligtvis ägnar sig kockduon åt evenemang, matlagningskurser och nudelluncher. Men då och då, en eller två gånger per månad, öppnar man sin matstudio för regelrätt restaurangverksamhet. Det blir snabbt fullbokat, för Adam Dahlberg och Albin Wessman – båda tidigare hos Mathias Dahlgren – har perfekt känsla för hur man presenterar ett vällagat utbud av det som årstiden erbjuder.

Den intima lokalen rymmer 50 personer. Många får dela bord och personalen är chosefri utan att vara överdrivet inställsam. Det är ingen gigantisk meny man kan välja från: först en kvartett snacks och så ett halvdussin "mellanrätter" som man äter så många man vill och orkar – plus två desserter.

Middagsrestaurangen är bara öppen ett par dagar i månaden.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 2

På vardagar serveras nudellunch i Adam & Albins matstudio.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 2 av 2
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X