Annons
X
Annons
X

Actives vd efter bakslaget: "Väldigt överraskande"

Att Active Biotechs flaggskeppsprojekt mot ms, laquinimod, uppvisade negativa säkerhetsresultat i högre doser, 1,2 milligram, kom som en blixt från klar himmel. Det säger bolagets vd Tomas Leandersson.

Av Direkt

"Detta är väldigt överraskande eftersom vi inte sett några tecken på detta tidigare i våra tidigare studier med 0,6 milligram", säger han i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Sannolikheten för att laquinimod till slut verkligen kommer att nå USA-marknaden har nu minskat, bedömer Leandersson. Dock bör ms-läkemedlets försäljningspotential inte nödvändigtvis påverkas i det fall det når marknaden enligt honom.

Fas 3-resultaten för laquinimod i en lägre dos, 0,6 milligram, väntas alltjämt kring halvårsskiftet nästa år medan fas 2-resultat väntas någon gång under 2017.

Annons
X

Om hela laquinimod-projektet till slut tvingas läggas ned måste man uppriktigt nog ifrågasätta hela Active Biotechs nuvarande existens:

"Här kan det inte uteslutas allt från att bolaget avlistas från Stockholmsbörsen och ytterligare personalnedskärningar. Men detta är i så fall en ägarfråga och inte för mig att uttala mig om ", resonerar Tomas Leandersson.

Active Biotech-aktien rasar drygt 30 procent efter måndagseftermiddagens bistra besked från partnern Teva.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X