X
Annons
X
Recension

Den blomstertid nu kommer Actionscenerna bäst när katastrofen drabbar Sverige

Bomber smäller i Stockholm, elnätet slås ut och katastroftillstånd råder. Om berättelsen ekar tomt är actionsekvenserna mer lyckade i "Den blomstertid nu kommer". Men det mest imponerande med är dess blotta existens.

Lisa Henni i ”Den blomstertid nu kommer”. Foto: SF Studios
Läs mer om Veckans biofilmer

Det är valår. MSB:s beredskapsbroschyr har plockats upp från dörrmattan, Sverigedemokraterna är på väg att bli vårt näst största parti och på biograferna öppnar "Den blomstertid nu kommer" – en katastroffilm som visar en skrynklig svensk flagga, slår larm om ryssen, spränger riksdagshuset i bitar och avslutar med ett suggestivt klipp på en lurig Putin.

Med lovande teasers har man hunnit acklimatisera sig till de amerikanska storfilmsvindar som blåser i det Norrköpingsbaserade filmkollektivet Crazy Pictures långfilmsdebut. Det är ett bullrigt, ambitiöst och något hjärndött försök till att skapa ett konspiratoriskt kaos ​som väcker frågor om terror, upprustning och energikonflikter. Så visst jongleras det med heta potatisar, men till slut faller de platt på marken. I stället för en svensk films Big Mac med plusmeny lämnas man med en eftersmak av Statoils mosbricka.

Lisa Henni i ”Den blomstertid nu kommer”.

Foto: SF Studios Bild 1 av 4
Foto: SF Studios Bild 2 av 4
Foto: SF Studios Bild 3 av 4
Foto: SF Studios Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X