Acceptansen delvis en fasad

Thailand kan bli det första asiatiska landet som tillåter samkönade äktenskap. Men även här, under den toleranta ytan, ruvar diskriminering.

Under strecket
Publicerad

Adam Pasha är en av de många asiatiska hbtq-personer som sökt tillflykt i Thailand. Hans pappa kastade ut honom från hemmet i Indien då han vann en dragqueen-tävling 2004.

Foto: JONAS GRATZER

Arisa Thanommek och Pacharee Hungsabuts bröllop i maj förra året fick stor medieuppmärksamhet. Snart hoppas de även att kunna knyta banden lagligt.

Foto: JONAS GRATZER

Saowakun har ett liv av diskriminering och självmordstankar bakom sig, men satsar nu på att bli landets första transman-psykolog.

Foto: JONAS GRATZER

Sakulrit Bairuang, Pensiri Gatanrat och Parsinee Meesit tror att hbtq-personer i Thailand har blivit öppnare. Alla tre har berättat för sina föräldrar att de är lesbiska, och har inte upplevt någon diskriminering.

Foto: JONAS GRATZER

Thailand Anjana Suvarnananda driver kampen för att tillåta samkönade äktenskap i Thailand.

Foto: JONAS GRATZER

Samkönade par uttrycker öppet sin kärlek i Thailand, men under ytan lever diskriminering kvar.

Foto: JONAS GRATZER
Annons

Vattenytan darrar till, sedan spräcks den av hundratals snappande fiskmunnar. Arisa Thanommek och Pacharee Hungsabut sticker ned sina ringprydda händer i påsen med fiskmat och gräver upp varsin handfull till.

– Vi visste att folk skulle reagera när vi gifte oss, men det var hemskt när främlingar skrev att våra familjer borde skämmas, säger Arisa.

Annons
Annons
Annons