AC/DC skakade om Friends

När de australiska hårdrockarna i AC/DC återvände till Stockholm på söndagskvällen var det i en annan uppsättning än sist de var på svensk mark 2010. Gitarristen Malcolm Young lämnade bandet i september 2014 till följd av sin demens medan Phil Rudds flertaliga duster med lagens långa arm tvingade honom från scenen i våras.

TT
Publicerad
Annons

Det är inget som hindrar AC/DC – eller deras fans. Bandet har tagit sig en bra bit sedan sin första Sverigespelning 1976, när de stod för pausunderhållningen på en konsert med dansbandet Jigs. Trots biljettstrul fyllde 53 686 människor, många iklädda röda horn, ett utsålt Friends Arena för att se Brian Johnson, Cliff Williams, Chris Slade, Stevie Young och bandets enda kvarvarande originalmedlem Angus Young rocka som om året fortfarande vore 1980.

Konserten inleddes med "Rock or bust", vilket också är namnet på turnén och bandets senaste, sjuttonde, album från i fjol. Därefter radades både nya låtar och hits upp, från "Thunderstruck" och "TNT" till avslutande "Highway to hell" och "For those about to rock (we salute you)".

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons