Annons

”Absurda anklagelser från MP och V”

Europaparlamentariker David Lega, KD.
Europaparlamentariker David Lega, KD. Foto: Pressbild

Vi måste hindra flyktingsmugglarna, mördarna, från att få känslig information om sök- och räddningsinsatser från Frontex. Det skriver David Lega (KD) i en slutreplik om EU:s asylpolitik.

Under strecket
Publicerad

Som politiker har vi alla ett stort ansvar att inte vilseleda medborgarna. Det gäller även Malin Björk (V) och Alice Bah Kuhnke (MP), som helt förvränger mitt budskap om behovet av att sätta stopp för människosmugglarna på Medelhavet. Jag kan inte se något annat syfte än att, i sann vänsterpopulistisk anda, brunsmeta mig och Kristdemokraterna. Björks och Kuhnkes anklagelser om att mitt parti och jag inte skulle värna asylrätten eller civilsamhället är absurda. Det kanske blir så när man inte har några egna, trovärdiga förslag för en human, ordnad och ansvarsfull migrationspolitik.

För mig är flyktingarna, de som flyr för sina liv, det väsentliga när vi pratar om hanteringen av migrationsströmmarna på Medelhavet. Kampen är mot flyktingsmugglarna, mördarna. Vi måste hindra dem från att få känslig information om sök- och räddningsinsatser från Frontex, som rent konkret skulle underlätta deras verksamhet. När Björk och Kuhnke tvärtemot hävdar att informationen från Frontex kan delas med allmänheten – utan att delas med ”Medelhavets skurkar” vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Jag förväntar mig mer av folkvalda politiker.

Annons
Annons
Annons