Annons
X
Annons
X

Shinzo Abe och Angela Merkel enade i frihandel

Japans premiärminister Shinzo Abe och Tysklands förbundskansler Angela Merkel försvarade frihandel när de träffades i tyska Hannover, samtidigt som USA går mot en ökad protektionism.

Av TT-AFP
(uppdaterad)
Japans premiärminister Shinzo Abe och Tysklands förbundskansler Angela Merkel träffades i Hannover, Tyskland.
Japans premiärminister Shinzo Abe och Tysklands förbundskansler Angela Merkel träffades i Hannover, Tyskland. Foto: Friso Gentsch/AP/TT

– Vi vill ha en fri och öppen marknad, sade Merkel i ett tal i Hannover, dagen innan världens största IT-mässa, Cebit, slår upp dörrarna i staden.

Tyskland och Japan samordnar årets IT-mässa.

Merkel gjorde ingen direkt hänvisning till USA:s president Donald Trump, som vann valet med ett budskap om protektionism och som inlett sin presidenttid med att avbryta samtalen med EU om ett frihandelsavtal. Hon sade att EU och Japan förhandlar om ett frihandelsavtal som kan nås i år.

Annons
X

Shinzo Abe, som är i Hannover som en del i en Europaturné, sade att Japan tillsammans med Tyskland vill kämpa för att upprätthålla frihandel. …

Abe kommer under sin intensiva fyradagarsresa att besöka Tyskland, Frankrike, Belgien, Italien och träffa ländernas ledare.

– Vi hoppas på ett tätt samarbete med EU när det gäller sådant som rör det internationella samfundet, som problemen med Nordkorea och frihandel, sade Abe till reportrar på flygplatsen i Tokyo före avresan på söndagen.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons

  Japans premiärminister Shinzo Abe och Tysklands förbundskansler Angela Merkel träffades i Hannover, Tyskland.

  Foto: Friso Gentsch/AP/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X