Abba-Bennys högra hand kan få pris

I kvartetten nominerade till årets Tenzingpris återfinns Görel Hanser, Abbas och framför allt Abba-Bennys högra hand sedan 40 år. I morgon, torsdag, får vi veta vem som får priset som ska gå till en vägledare som ligger bakom någon annans stora framgång.

Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

Bakom varje betydande framgång finns en vägledande person, oftast relativt okänd i jämförelse med den som hamnar i fokus. Tenzingpriset instiftades för tre år sedan för att varje år belysa en vägledare som medverkat till någon annans stora framgång.

Juryn har haft många att granska innan de fyra nominerade för att kämpa om 2012 års pris slutligen valdes ut. Och i personer räknat är det faktiskt fem som kan vinna eftersom ”en” av de nominerade är Anders Pärson och Mikael Junglind. Anders Pärson är far och första tränare till Anja Pärson som innan hon lade av med de sportliga bragderna i skidbackarna hann samla ihop 42 världscupsegrar, ett OS-guld och sju VM-guld. Mikael Junglind var skidässets tränare de sista tolv åren under hennes karriär.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons