ABB-teknik i Northvolts batterifabrik

Beskedet om var Northvolts batterifabrik placeras kommer i mitten av oktober, enligt bolagets vd Peter Carlsson. Arkivbild.
Beskedet om var Northvolts batterifabrik placeras kommer i mitten av oktober, enligt bolagets vd Peter Carlsson. Arkivbild. Foto: Ossian Langenborg

ABB investerar motsvarande 95 miljoner kronor i Northvolts nya batterifabrik och bidrar enligt ett partnerskapsavtal även med teknik. Att Västerås-baserade ABB går in som partner betyder dock inte att det är bestämt att den nya fabriken hamnar där, uppger Northvolts vd Peter Carlsson för TT.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Samarbetsavtalet mellan ABB och Northvolt kommer att följas av flera innan den nya batterifabriken ska vara i drift runt 2020 och ABB:s bidrag blir bland annat industrirobotar och styrsystem.

– ABB kändes väldigt mycket som en naturlig partner för hela vår storskaliga ambition. Vi kommer att använda japansk produktionsteknik, men vi har hela tiden planerad för europeisk automatisering och där har vi fått en fantastisk partner i ABB. ABB är också en av de största spelarna när det gäller elnät och elektrifiering som vid sidan av transportindustrin kommer att vara en enorm avnämnare för energilagring, säger Peter Carlsson.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons