Linn Ullmann: Jag var rädd för andra barn

”De oroliga” är uppdelad i sex delar. Linn Ullmann tänkte mycket på Bachs sex cellosviter eftersom hennes pappa tycktes helt klar ända in i slutet när de pratade om Bach. ”Det var som en hälsning – hans sista film heter ju 'Saraband', som är en av delarna i cellosviten. Det blev ett slags yttre arkitektur, en skiss att hålla mig till.”
”De oroliga” är uppdelad i sex delar. Linn Ullmann tänkte mycket på Bachs sex cellosviter eftersom hennes pappa tycktes helt klar ända in i slutet när de pratade om Bach. ”Det var som en hälsning – hans sista film heter ju 'Saraband', som är en av delarna i cellosviten. Det blev ett slags yttre arkitektur, en skiss att hålla mig till.” Foto: Agnete Brun

En flicka som ville hoppa över barndomen och en mamma och en pappa som ville vara barn. Linn Ullmanns bejublade roman ”De oroliga” kretsar kring henne själv och hennes kända föräldrar.

Publicerad
Annons

De ska skriva en bok tillsammans. Linn Ullmann kommer till fadern Ingmar Bergmans hus, Hammars på Fårö. Det är 2006.

Men under arbetets gång blir hennes far sjukare. Glömskan angriper och under de intervjuliknande samtalen, som hon noggrant spelar in, vet han ibland inte vem av hans nio barn hon är.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons