Sverige – det godaste landet på jorden

Sverige är det godaste av 162 andra länder enligt ett index som mäter länders bidrag till planeten och mänskligheten baserat bland annat på miljöpåverkan. Arkivbild.
Sverige är det godaste av 162 andra länder enligt ett index som mäter länders bidrag till planeten och mänskligheten baserat bland annat på miljöpåverkan. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tack vare positiv livsstil, som bland annat inkluderar välstånd, jämställdhet, hälsa och välbefinnande, har Sverige nu överträffat 162 andra länder.

TT
Publicerad
Annons

Sverige toppar därmed ligan i " Good Country Index " från 2016 och som bland annat baseras på 35 separata indikationer från källor så som FN och Världsbanken. Sverige blir det bästa eller det "godaste" landet när det kommer till att tjäna folkets intressen, samtidigt som man undviker skadliga effekter på andra länder och miljön.

Enligt indexet gör Sverige, i relation till ekonomins storlek, mer gott och mindre skada än något annat land. Mindre länder som Irland, Island och Costa Rica har alla fallit i rangordningen. Det beror delvis på att mindre länder påverkas mer av större världshändelser. Trots att 38 länder tillkommit sedan den senaste utgåvan är Libyen fortfarande längst ner på listan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons