ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Hur mycket oväsen får grannar i parhus föra?”

Illustration: Thomas Molén
Illustration: Thomas Molén

Hur gör man med en grannfamilj som ropar, slår i dörrar och sparkar boll inomhus? Det undrar en läsare som redan pratat med grannen. Etikettexperten: Överväg att flytta om det är möjligt.

Sofia Larsson
Publicerad

Fråga: Sedan knappt två år bor jag i parhus som jag delar med en barnfamilj med två små barn. Hela familjen är väldigt högljudd, även föräldrarna ropar högt till varandra och slamrar och slår i dörrarna såväl inomhus som utomhus, så att det hörs in till mig. Deras barn tillåts studsa med bollar inomhus, ibland mot väggen till mig. De hoppar inomhus så att tavlorna på mina väggar darrar och en tavla har till och med ramlat ner vid ett tillfälle.

Ljudet från deras dunsar och hopp fortplantas genom det gemensamma bjälklaget in till mig. Deras ljudnivå upplever jag helt enkelt är ganska jobbig, både inomhus och utomhus. Vid ett tillfälle bad jag dem vänligt att be barnen att inte sparka boll mot min vägg (då hade det pågått i två timmar), vilket också hörsammades. Trots detta vänliga påpekande pågår deras olika aktiviteter som genererar oväsen, dagligen.

Laddar…