”Chefen fick mig att vilja ge upp – ska jag?”

Chefen tog bland annat ifrån mig uppgifter jag tyckte om och tog ifrån mig befogenheter. Hon tog äran för mitt arbete och försökte förminska mig inför kolleger ett flertal gånger.
Chefen tog bland annat ifrån mig uppgifter jag tyckte om och tog ifrån mig befogenheter. Hon tog äran för mitt arbete och försökte förminska mig inför kolleger ett flertal gånger. Foto: Alamy Ill: SvD

Hon har hög utbildning och hade mycket ansvar på jobbet. Efter att hon blivit trakasserad en längre tid vill hon helst ge upp karriären för att göra något helt annat.

Gisle Hellsten
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Fråga: Jag är en kvinna i 40-årsåldern med hög utbildning. För några år sedan fick jag ett krävande och ansvarsfullt jobb som jag började på fylld av optimism och mod.

Efter en tid utvecklade det sig ett ansträngt förhållande till min chef och det slutade med att jag blev trakasserad på jobbet. Chefen överlastade mig bland annat med uppgifter som jag inte hade en chans att hinna med och gav mig uppgifter som var omöjliga att lösa, tog ifrån mig uppgifter jag tyckte om och tog ifrån mig befogenheter. Hon tog äran för mitt arbete och försökte förminska mig inför kolleger ett flertal gånger.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons