”Tracking distribution”Som att kliva in på någon annans arbetsplats

”Utställningen blir inte till förrän jag försöker interagera med den, förrän den faktiskt förmår mig att delta”, skriver Håkan Nilsson.
”Utställningen blir inte till förrän jag försöker interagera med den, förrän den faktiskt förmår mig att delta”, skriver Håkan Nilsson. Foto: Lou Mouw

Index strama utställning handlar om ett aktuellt tema: distribution. Just när vi inte får sprida ut oss själva över landet, utan får lita på digital närvaro och på att varorna kommer fram till utlämningsställena.

Håkan Nilsson
Publicerad
Annons

Distribution har blivit en allt mer central fråga för vår tid. Vi talar om distribuerade system, distribuerade risker och brister allt oftare ut i frustration när paketdistributionen fallerar. I synnerhet nu, när juletidens normala förflyttning av mänskliga kroppar mellan olika (handels-)noder och inom olika familjenätverk stoppas på grund av pandemin. I stället för att sprida ut oss själva får vi förlita oss på distribution, digital närvaro och på att varorna kommer till utlämningsställen eller rent av hem till dörren.

Timingen för Index utställning kunde knappast ha varit mer perfekt. Men det är inte någon pandemisk elegi som möter i lokalen. Det är inte heller någon utställning du söker dig till för att råda bot på din frustration. Det visuella tilltalet är för nedtonat för att erbjuda någon sorts salighet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons