Grekodom köper upp fastigheter i bland annat nedgångna delar av centrala Aten, renoverar och säljer framförallt till ryska och kinesiska köpare. Här en tidigare offentlig kontorsbyggnad som nu gjorts om till bostadshotell.
Grekodom köper upp fastigheter i bland annat nedgångna delar av centrala Aten, renoverar och säljer framförallt till ryska och kinesiska köpare. Här en tidigare offentlig kontorsbyggnad som nu gjorts om till bostadshotell. Foto: Joakim Ståhl

Fastigheter guldgruva för utlänningar i Grekland

Krisen i Grekland har lett till vrakpriser på fastigheter. Men nu är botten nådd. Sedan januari har priserna ökat med 1,2 procent i takt med att allt fler utländska investerare köper in sig i vad mäklare kallar ”Europas sista riktigt billiga huvudstad”.

Publicerad

ATEN. Konstantinos Petridis är stressad. Han säljer ut Grekland. Ständigt ringer mobilen och han svarar på grekiska, engelska och framför allt på ryska. Hans kunder köper allt från lägenheter i centrala Aten till jättelika kontorsfastigheter eller semesterboenden på de grekiska öarna.

– Detta är ett gyllene tillfälle, säger han gång på gång. Ingen annanstans i Europa är priserna så låga och den förväntade avkastningen så hög som i Aten som är en av världens äldsta städer och den europeiska kulturens vagga.