Här tipsar Grube om de läckraste sommarvinerna

Luncher vid vattnet, aperitif i trädgården och långa varma middagar. Var stund har ofta sitt alldeles speciella vin. Här har SvD:s vinskribent Andreas Grube plockat ut ett par solklara sommarfavoriter – från grillarnas röda till sommarens söta.

Andreas Grube
Publicerad
Annons

1 / 6

Jose Galo Varietal Verdejo 2017

Spanien, Rueda
nr 6291, 87 kr, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 4 av 6

Enkelt, charmigt vin med både blommighet, örtighet och tropiska inslag i doft och smak. Pigg syra och fin fräschör. Kul och prisvärt alternativ när det vankas färska skaldjur.

Annons
Annons

2 / 6

Jade 2016

Spanien, Montsant
nr 2063, 119 kr, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Rustikt, maffigt och grillvänligt så det står härliga till. Fokus på mörka bär, torkade örter, svartpeppar och en lätt nyans av grus (på det bästa av sätt!) i finishen. Mycket vin för pengen.

Annons
Annons

3 / 6

Sancerre Les Baronnes 2017

Frankrike, Loire
nr 32253, 185 kr, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Ah, sancerre… Läskande, krispigt, fräscht – och skaldjursvänligt. Här är en riktigt snygg variant i fasta sortimentet med klassiska nyanser av lime, flinta och syrliga krusbär.

Annons
Annons

4 / 6

Jean-Claude Boisset Santenay 2015

Frankrike, Bourgogne
nr 72539, 279 kr, rött mjukt & bärigt (bs)

Betyg: 6 av 6

Röd bourgogne med alla de klassiska attributen – fräscha röda bär, svartpeppar, torkade örter – från en region där det fortfarande går att göra finfina fynd. Går att lagra några år.

Annons
Annons

5 / 6

Vincent Joudart Millésime 2002

Frankrike, Champagne
nr 78756, 497 kr, mousserande torrt (bs)

Betyg: 6 av 6

Ett riktigt superfynd i beställningssortimentet! Mogen, djup, komplex skumpa från finfin årgång som också bjuder på gott om citrusfräschör och aptitretande flintamineralitet.

Annons
Annons

6 / 6

Château la Varière Le Savetier 2014

Frankrike, Loire
nr 2200, 99 kr, vitt sött

Betyg: 6 av 6

Ljuvligt söta droppar på chenin blanc – tänk doft och smak av honung, torkad apelsin och mogen ananas – men också med fin syra som ger fräschör. Perfekt att korka upp till en bättre ostbricka.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons