Påven: Kristna bör ta ställning för flyktingar

Påven Franciskus under en mässa i Vatikanen. I ett uttalande är han kritisk till de katoliker som varit emot ett generöst flyktingmottagande.
Påven Franciskus under en mässa i Vatikanen. I ett uttalande är han kritisk till de katoliker som varit emot ett generöst flyktingmottagande. Foto: Gregorio Borgia/AP-TT

Påve Franciskus har utfärdat en tillrättavisning av de katoliker som varit kritiska till hans hållning i flyktingfrågan. Kristna bör ta ställning för dem som flyr, menar han i ett ovanligt skarpt uttalande.

TT-AFP
Publicerad
Annons

Den argentinske påven Franciskus har utfärdat sin tredje uppmaning med riktlinjer till världens katoliker. Han riktar sig till sina kritiker inom den katolska kyrkan som tyckt att han tidigare intagit en alltför liberal hållning gentemot flyktingar.

"Vissa katoliker anser att frågan om migranternas situation är av sekundär betydelse", skriver påven. "Men att politiker som bara vill ha fler röster säger en sådan sak är förståelig men inte att kristna säger så. Kristna måste ta ställning för sina bröder och systrar som flyr för att skapa ett bättre liv åt sig och sina barn".

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons