Prins bröt karantän för societetsfest – fick covid-19

Prins Joachim, längst till vänster, bröt karantänen för att gå på fest i Spanien. Nu får han hård kritik för tilltaget, som dessutom ledde till att han smittades av covid-19.
Prins Joachim, längst till vänster, bröt karantänen för att gå på fest i Spanien. Nu får han hård kritik för tilltaget, som dessutom ledde till att han smittades av covid-19. Foto: Patrick van Katwijk/AP

Prinsen struntade i både karantänregler och landssorg – och flög till en societetsfest i Spanien. Flera av festdeltagarna smittades av coronaviruset, och spanska politiker rasar nu över adliga och rika som tror sig stå över lagen.

Publicerad
Annons

BRYSSEL Det belgiska kungahuset bekräftade i veckan att en familjemedlem testats positivt för covid-19. Genast började Belgiens medier spekulera i vem av de kungliga som kunde ha drabbats, eftersom kungen, drottningen och deras fyra barn sitter säkert isolerade i ett slott i Bryssel sedan månader tillbaka.

Snart avslöjade dock spanska medier vem den smittade var: prins Joachim, kungens systerson, vars flickvän är en societetskvinna från staden Córdoba i södra Spanien. Prinsen ska ha smittats när han gick på fest med flickvännen i hennes hemstad. Resan har väckt många frågor.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons