Turkiets flotta trappar upp utanför Cypern

Det turkiska provborrningsfartyget Fatih på väg till Cypern den 9 juli, bilden tillhandahållen av det turkiska försvarsdepartementet.
Det turkiska provborrningsfartyget Fatih på väg till Cypern den 9 juli, bilden tillhandahållen av det turkiska försvarsdepartementet. Foto: AP/TT

Den turkiska marinen har skickat drönare, flygplan, helikoptrar, korvetter, fregatter och ubåtar till vattnen utanför Cypern, enligt uppgifter från landets försvarsdepartement som refereras av den statliga nyhetsbyrån Anatolia.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Syftet är att erbjuda "konstant skydd" åt de två fartyg som landet har skickat för att borra efter olja och gas, och enligt Anatolia är flottan redo att "om det blir nödvändigt bemöta fientligheter".

Turkiets försvarsdepartement publicerade på tisdagen en video som visar hur ett av fartygen eskorteras av en korvett. Det framgår inte när sjöstridskrafterna ska ha sänts till de cypriotiska vattnen men det turkiska vapenskramlet sker i anslutning till en tilltagande konflikt kring upptäckten av stora gasfyndigheter under östra Medelhavet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons