ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Krogettan är en storskräll

Vilken restaurang i Stockholm är egentligen svårast få bord på? I höst kniper en italiensk nykomling förstaplatsen, före självaste Björn Frantzén.

Oskar Hammarkrantz
Publicerad
Annons

5

Med hjälp av bokningssajten Bokabord.se har SvD tagit fram information om vilka Stockholmsrestauranger som allra flest människor vill äta på just nu. Första halvan av september var detta stans fem mest populära krogar.

Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Asian Post Office

Efter att Niklas Ekstedt lämnat lokalerna på Regeringsgatan 66, flyttade Asian Post Office in våren 2018. Deras signaturdrink thai basil har blivit en modern stockholmsklassiker och suget efter det bästa som Asien kan bjuda i matväg verkar aldrig ta slut. Krogen är fortfarande ofantligt populär, och under början av september var detta stans femte mest populära på Bokabord.se.

Regeringsgatan 66

Annons
Annons

4

Foto: Martin Botvidsson

Brasserie Astoria

Sedan Brasserie Astoria slog upp portarna på Nybrogatan i mars 2021 har det varit omvittnat svårt att hitta bord på krogen. En sannolik anledning är att många lockas av möjligheten att få prova Björn Frantzéns prisvinnande gastronomi, men utan att behöva betala fine dining-priser. Själva håller vi tummarna på återbud, eftersom vi har en plats på väntelistan om fem veckor…

Nybrogatan 15

Annons
Annons

3

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Frantzén

Med tre självlysande Michelinstjärnor och en 25:e plats på The Worlds 50 Best Restaurants är det förstås inte så konstigt att många står i kö för Sveriges främsta restaurang. Just nu är platserna fram till den 31 oktober bokningsbara, men tyvärr finns i skrivande stund inte ett enda ledigt bord.

Klara Norra kyrkogata 26

Annons
Annons

2

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Lilla Ego

Det har snart gått tio år sedan de bägge Årets kock-vinnarna Daniel Räms och Tom Sjöstedt öppnade Lilla Ego på Västmannagatan. Men intresset för att äta toppgastronomi i en informell och opretentiös inramning verkar inte ha mattats. Nära 4 000 personer sökte på Lilla Ego genom Bokabord.se i början av september. Dock ska man inte låta sig avskräckas, eftersom det alltid finns obokningsbara drop in-platser.

Västmannagatan 69

Annons
Annons

1

Foto: Sophie Tisell

Olli

Skrällen bland de mest populära Stockholmsrestaurangerna just nu är utan tvekan italienska Olli. Bakom krogen står Oliver Ingrosso, storebror till Bianca och Benjamin, barn till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso. Utomordentlig syditaliensk mat och kanske även ett visst sociala medier-stöd från familjen har lett till att Olli är den absolut mest eftersökta krogen under september.

Jakobsbergsgatan 21

Du vet väl att SvD:s alla vintips finns samlade i vår stora Vinbas? Här fyller SvD:s vinexperter dessutom på med nya vintips varje vecka.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons